Eerste dekking

Na het verlossende telefoontje van de dierenarts donderdagochtend vertrok ik naar Wijchen om Volka te halen. Het progesteron gehalte (waaraan je kunt zien hoe ver de eisprong is) was hoog genoeg om diezelfde dag al te laten dekken.
Francis ontving me hartelijk en Rik was samen met Volka al gearriveerd. Na een kop thee en een goed gesprek gingen we huiswaarts.
In eerste instantie wilde ik dat Volka op zijn gemak het terrein zou gaan ontdekken om onzekerheid te voorkomen. Maar in no-time was hij al zo relaxed dat Abby ook naar buiten kon. Abby op haar beurd had zo’n enorm verlangen naar een man dat het direct klikte.
Na een hoop (voor)spelerij, geplas gehijg en een halve vijver te hebben leeggedronken begon het toch serieuzere vormen aan te nemen. En ja hoor, om even over 7 uur was de eerste koppeling een feit!
De nacht was onrustig. Jochem sliep beneden bij Volka en Abby bij mij boven. Af en toe werd er ge-ijsbeert en gepiept. Veel uren achter elkaar slapen was er niet bij. Maar ja, we hebben er wat voor over om dit bijzondere nestje te laten slagen.
Als het aan de honden lag waren ze om 7 uur alweer buiten gaan rennen en rauzen. Konden we onze buurvrouw niet aandoen leek me. Tegen achten konden ze dan toch naar buiten waar er na een paar rondjes rennen, plassen, likken, ruiken en snauwen om 9 uur de 2e koppeling plaats vond.
Ze zijn echt heel erg verliefd. Volka is enorm verzorgend en voorzichtig met Abs. Alleen op momenten dat de daad net voorbij is en Abby als een dolle achter hem aan rent te blaffen geeft hij een snauw terug.
Volka is ook heel lief met Sam onze uk van bijna 3. Alleen tijdens het hormonale stuiterbal vergeten ze weleens dat hij er ook nog rond loopt. Inmiddels weet Sam dat hij dan aan de kant moet of bij mij kan komen staan. Onder de indruk is hij maar even van het ruige spel van de honden. Alles gaat zo lekker ontspannen en ook Nessa onze Lab mag er gewoon zijn.
Er word veel gespeeld en veel geslapen. Volka word zondag weer gehaald. Af en toe doen ze wel net alsof hij morgen al gehaald word. Tja, aan die hormonen doe je verder weinig…