Update!

Sinds de laatste keer dat ik een stukje op deze website schreef is er een hoop verandert.
Het is inmiddels 2020. Bijna 2,5 jaar geleden nadat ik voor het laats een stukje op de website zette.
Fokplannen had ik niet omdat Abby geconstateerd was met Cataract. Jammer maar helaas ben je als fokker dan gewoon ‘klaar’.

Het noodlot sloeg toe toen in november tijdens de groepswandeling het mensen opviel dat het met Nessa (onze labrador) niet lekker liep. Ze dronk enorm veel. Waardoor ik die week haar urine en bloed heb laten onderzoeken. Ze kreeg een echo waaruit bleek dat haar nieren niet goed werkte.
Nessa kreeg een nierdieet en pillen om te verbeteren maar helaas bleek later uit bloed en urine dat het geen niet meer goed kwam.
22 december ging het met Nessa hard achteruit. Ze zwalkte op een loopje van nog geen 50 meter. Haar hartslag was in rust 150 slagen per minuut…
De dierenarts constateerd
e dat ze ernstige bloedarmoede had die niet meer te verhelpen was. Nessa was misselijk. At slecht (echt iets dat niet bij een Labrador past) en dronk heel veel.
Vlak voor de kerst is ze is in huiselijke kring ingeslapen. Abby heeft naast haar de hele nacht ‘gewaakt’. De dag erop hebben we haar in onze tuin begraven.
Het was een heel verdrietige periode. Heel dubbel want kerstdagen zijn anders altijd zo warm…

IMG_9790-2

Een lichtpuntje kwam bijna 2 weken later.

Salo/Gaya 6 maanden oude dochter van Ziva (eerste nestje van Abby) kwam bij ons wonen. Ik was bij haar geboorte aanwezig toen ik zelf nog 3 weken zwangerschap te gaan had.  (klik hier)
In eerste instantie zou ze als herplaatser een tijdje blijven om tot rust te komen. Maar na een week hadden we besloten dat ze mocht blijven.
We merkten aan Abby dat ze ook echt behoefte
had aan een maatje sinds de dood van Nessa.
We noemde haar Oona. Oona betekent; eerste (onze eerste Saarloos herplaatser), eenheid (hopen we weer terug te krijgen na het verlies van Nessa). Oona is een Ierse naam en spreekt het uit als oeenaa.

Abby en Oona kunnen het erg goed met elkaar vinden ook wil Abby wel laten merken dat zij de baas blijft. Toen Oona ging puberen knetterde het soms best wel. Maar alles is nu rustig en hebben ze elkaar helemaal gevonden.

Oona word over een paar maanden 3 jaar.