Nestplanning 2022 Oona x Sam

In 2022 hebben we een nestje gepland met Sam (Accidentally In Love Lazy Days) en Oona (Salo)
Oona is op 24 maart 2022 gedekt door Sam.


De dekking is geslaagd. Heeft u interesse neem dan contact met ons op.
Lees verder onder de foto’s over de selectie procedure.

Het inteelt percentage bij de Saarloos ligt te hoog. Daarom hebben we voor Oona, Sam uitgekozen omdat dit genetisch gezien een hele goeie combinatie is. Daarom word er van aankomende eigenaren verwacht, deze pups op gezette leeftijd in te zetten voor de fok. Voor de genenspreiding en behoud van het ras is het noodzakelijk om te fokken.
Willen we onze volgende generatie ook laten genieten van dit mooie ras? Daarom dus!

In het nest word er bij de pups een dna onderzoek gedaan, ze krijgen een dna profiel van Embark en word er gekeken of zij drager zijn van DM of het dwerggen. Tevens bepaald Embark de coi (inteeltpercentage).
Uit ervaring merken wij dat het inzetten van een volwassen geworden pup vaak bemoeilijkt word in verschillende opzichten. Het fokklaar maken van reu/teef heeft wat voeten in de aarde. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen houden wij voor de verdere gezondheids onderzoeken (HD/ED en ECVO) een vastgesteld bedrag geresserveerd. Dit zou de drempel om deze pups in te zetten moeten verlagen.

Onze procedure gaat als volgt:
-Als je geïnterreseert ben in een pup vul je het contact formulier in.
-Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en sturen je een vragenlijst.
-Als we deze ingevult terug hebben ontvangen willen we heel graag een skype/teams/oid gesprek hebben.
-Daarna kom je bij ons thuis langs om nader kennis te maken.
-Klikt het goed dan zetten we je op de puppen-lijst.
Mocht er een nestje geboren worden houden we je natuurlijk op de hoogte.
-Na een leeftijd van 4 á 5 weken zal er goed gekeken moeten worden naar de ontwikkeling van de karakters van de pups en zal een beslissing genomen moeten worden welke pup naar wie toe gaat.
Uiteraard is dit niet een eenzijdige beslissing maar er word wel van je gevraagd onze keus te respecteren. Natuurlijk kun je zelf een eerste en tweede keus aangeven.
-Wij verwachten van potentiele nieuwe pupeigenaren dat zij minstens 3 keer een bezoek brengen aan de pupjes.

De pups worden zo goed mogelijk gesocialiseerd. We passen de Biosensor methode toe wat betekend dat de pups op jonge leeftijd al uitgedaagd word om te anticiperen op nieuwe dingen.
Neurolinkjes die in de hersenen worden aangelegd worden op die manier gestimuleerd om neurotrofe stofjes aan te maken. Dit is een stofje dat de groei van hersenen stimuleert en er sneller verbindingen groeien tussen hersencellen.
Zo leren zij al op jonge leeftijd om te gaan met moeilijke situaties.

Socialiseren met kinderen, verkeer, drukte, andere dieren, mensen etc. vinden wij erg belangrijk. Het zet een goede basis neer voor de rest van hun leven. Al is het wel ook heel belangrijk de socialistatie die wij meegeven door te zetten als de pup vertrekt naar hun nieuwe thuis.

Sam (links) x Oona (rechts)
%d bloggers liken dit: