Puppies?

Toen Oona eind februari loops werd besloten we om haar toch te laten dekken dit jaar. Ik ben zelf meer voorstander om vanaf 3 jaar een teefje te gebruiken maar dit was toch een idealer moment. Je weet namelijk nooit wanneer een teefje loops word en ik vind persoonlijk een herfst of winternestje niet handig.
Dus ruim 2 weken geleden was ze dekrijp. Dit wisten we omdat we haar progesteron hadden laten meten. We reisden op zaterdag 14 maart af naar Wijchen waar Taru op Oona wachtte. In eerste instantie had hij niet veel zin in Oona en was er even een moment waarop toch gekeken werd of een andere reu een betere keus zou zijn mocht er niet gedekt gaan worden.

Maar uiteindelijk kreeg Taru er toch eind van de middag ‘zin’ in…. Eerst een koppeling van 3 seconde en tien minuten later nog een koppeling van ruim 8 minuten.
Nu word het afwachten. Een spannende tijd breekt aan. En aangezien de echo gisteren in verband met het coronavirus is afgebeld door de dierenarts blijft het onzeker of het gelukt is. Wel hebben we een röntgenfoto gepland voor mei. Een paar dagen voordat ze moet gaan bevallen. Uitgerekende datum is 16 mei.
Voor nu zie ik dat ze wel veel verandert, erg aanhankelijk en vocaal, slechter eten en veel slapen. Maar ja dat komt ook voor bij schijndracht.
Ik hou jullie op de hoogte.

P.S. De maandag na de dekking ging het land op slot en werden we allemaal opgeslokt door de corona-maatregel. Hoe dit verder gaat zullen we moeten afwachten.
Voor iedereen is dit een moeilijke tijd. Take care, stay safe.

Klik hier voor een filmpje van het koppel.