Eten en slapen

We zijn inmiddels een week verder.  Alle pups zijn  met 8 dagen in geboorte gewicht verdubbeld. Ik krijg geen genoeg van in de werpkist te kijken en het huis houden schiet er nogal bij in.
Gelukkig heb ik een lieve man die bijspringt waar nodig is.
De kinderen vinden het allemaal reuze interessant en ik moet Emma (bijna 3 jaar)  echt in de gaten houden bij de werpkist. Als ik niet oplet wil ze lekker bij de pupjes gaan liggen. Dat kan natuurlijk nog helemaal niet want die zijn nog veel te klein.

De afgelopen week begon wel met een stuk onzekerheid. We merkten aan Abby dat ze niet goed wist  wat ze met Oona aan moest. Kwam ze te dicht bij de werpkist kreeg ze een blik die zei, wegwezen hier. Was Oona uit de werpkist en wilde ze contact maken zagen we duidelijk dat Abby zich geen raad wist met de situatie en snauwde dan naar Oona.
In de loop van de week werd het gelukkig wel een stuk soepeler, ook al mag Abby alleen nog over het hekje  de werpkist inkijken. Buiten is ze enorm verzorgend naar Oona dus dat komt zeker goed.
Pupjes kwamen elke dag goed aan. De ene dag meer als de andere.  De een meer als de andere maar allemaal in een lijn omhoog.
Oona was in het begin nog iets onrustig en had veel last van naweeën.
Graven in de tuin gaf haar toch een ontlading dus hebben we het wolvenhol eerst maar afgezet zodat zij er niet in zou verdwijnen. Ze koos ervoor om een heerlijk nieuwe ligkuil onder de buxushaag te graven. We zagen haar zienderogen opknappen.
Toch vandaag even voor controle naar de dierenarts omdat haar oor wat rood ziet. Helaas heeft Oona oorontsteking waar ze toch wel erg last van heeft. En de buikwond van de keizersnede geneest toch niet helemaal goed dus heeft ze een kuurtje mee.
Verder gaat het allemaal van een leien dakje. Oona eet ruim 2 kilo vlees, krijgt daarbij volle yoghurt of kwark, geitenmelk, ei en anijszaad. Dit laatste  is goed voor de melkproductie. En dat kunnen we zien….

Een prachtig filmpje van de  bevalling kun je hier zien.

Een vooral errug saai filmpje met alleen maar slapende en drinkende pupjes kun je hier zien. Je ziet ze alleen wel groeien.