Nestplanning 2017 Ziva x Loki

Nieuwste bericht:

26 juni 2017 – Een zesling!
25 mei 2017 – Ziva drachtig!

Uit het eerste nest van Abby is Ziva momenteel loops. Zij is op 24 april gedekt door Loki en hopen we begin juli een nestje te mogen zien. Natuurlijk word in de tussentijd de website en de facebookpagina up to date gehouden met info. Het word weer een spannende tijd van vooral veel wachten en hopen.
Ziva woont in Den Helder met eigenaar/fokster Philine Bos met haar zoon. Cee (Saarlooswolfhond), Lucky (Jack Russel) en Nero (Border collie) maken de roedel compleet.

Philine aan het woord:

In Utrecht als student terecht gekomen, woonde ik vlak bij het park aan de singel. Tijdens het uitlaten van mijn mechelse herder kwam ik met regelmaat twee wolven tegen, die sierlijk achter hun roedelleider aanliepen. Meestal niet zomaar op iemand aflopend, moest ik toch weten wat voor honden dit waren. Zo was de eerste ontmoeting met de Saarloos wolfhond een feit en ik verliefd!!

Het heeft nog ongeveer 30 jaar geduurd voordat ik vond dat mijn leven een Saarloos aankon. Full time werk, 4 kinderen, niet de ideale combinatie. Maar de kinderen werden ouder en het werk minder. De jarenlange wens kon worden vervuld.

Ziva was en is dan ook een droom die werd bewaarheid. Een prachtige, vooral lieve bruine teef. Duidelijk een hond die mij heeft gekozen. Ik kwam namelijk bij Naomi en Jochem voor het enig overgebleven wolfsgrauwe teefje Noor, maar Ziva liet al snel blijken dat zij gekozen wilde worden.

Ik had alleen al 30 jaar een grijze wolf in gedachten, er was even een omschakeling nodig voor bosbruin.

We hadden ons geen lievere hond kunnen voorstellen. Een echte saar. Terughoudend, erg op het gezin gericht. Verandering van haarkleur, pet op, lang niet gezien en Ziva laat blijken dat ze even moet wennen. Maar heeft ze eenmaal haar hart gegeven, dan is ze niet van je af te pellen en zal ze elk beetje ruimte pakken om bij je, op je en over je heen te kruipen. Ze is zeker niet vrijgevig met dit vertrouwen, volwassenen blijven toch iets om voorzichtig mee om te gaan.

Buiten is ze alert en op jou gericht. Ze zal niet ver weg lopen en komt graag bij je checken of je haar nog ziet. Met kinderen is ze ongelooflijk aanhankelijk, nog geen foute brom bij haar gehad. Mijn jongste zal ik met haar erbij ook nooit kwijtraken, ze volgt hem op de voet. Zelfs als er andere honden zijn waar ze veel leukere dingen mee kan bedenken.

Naar andere honden is ze sociaal en altijd in voor een ren en stoeipartij. In huis, kan je nog geen seconde op de bank neervlijen of Ziva is in de overgebleven ruimte gekropen. Is die ruimte er niet, dan ligt ze gewoon boven op je.

De keuze om een nestje met Ziva te fokken ligt vooral in de verantwoording die ik voel naar het ras. Het is een mooi en bijzondere hond en om te kunnen blijven genieten van de kwaliteiten van de Saarloos, is het pure noodzaak.

Voor meer info klik op contact of mail naar philinebos@hotmail.com

Ziva:

ZIVA 09-04-2014

Loki:
Loki.jpgoriginal
IMG_6920
BAKA INU LAUFREYA SONR LOKI  11-03-2011

Loki was een verrassing. Hij zat verstopt achter zijn veel dikkere zusje en kwam echt in één wee mee. Hij deed zijn naam dus al vroeg eer aan. En het is nog steeds een grapjas. Hij houdt erg veel van zijn familie en zijn zus Denna en vraagt graag om aandacht. Net als zijn broers Okami en Bleys is het een knuffeldier. Alhoewel hij wat onzeker kan zijn, is hij zeker niet agressief.

Voor vreemde mensen maakt Loki een ommetje, behalve als er een hondje bijloopt, want een ander hondje is zeker de moeite waard. Hij zal zich niet laten aaien door mensen die hij niet kent, maar tolereert wel dat ze aanwezig zijn. Ze horen immers bij het leuke andere hondje. Bij bekenden klimt hij bijna in de nek, zo blij is hij ze weer te zien.

Loki kan dus prima met vreemde honden maar is ook goed met kinderen. Met de laatste is hij opgegroeid en heeft hij af en toe wel eens een koekje van gegapt. Want tja, zo moeilijk is dat niet en wel zo lekker.
Bron: http://avls.nl/loki/

 
%d bloggers liken dit: