Ziva drachtig!

Ziva (Abby’s dochter uit het eerste nest) is op 24 april gedekt door Loki.
Gisteren 24 mei ben ik met Sam afgereisd naar Den Helder om bij de eerste echo te mogen zijn. We werden vrolijk begroet door Ziva die maar al te blij was dat we er waren.
Ik kon aan haar flanken zien dat ze aan het uitdijen was. Ze heeft alle tekenen van drachtig zijn maar ja, dat kan ook allemaal bij schijndracht.
Hoopvol vertrokken we om 1 uur richting de dierenarts. De tijd verstreek bij het uitlopen van de patiënt voor ons. De spanning steeg.

Om kwart voor 2 werden we binnen geroepen door de arts die probeerde te voelen naar vruchtzakjes. Niet heel duidelijk zei ze. Ziva liet het allemaal toe. Ik kon zien dat ze het niet echt leuk vond maar ze deed het allemaal zo goed.

Daarna op de echo tafel op een speciaal kussen zodat ze goed op haar rug kon blijven liggen. Buikje werd geschoren en schoongemaakt. Daarna de contactgel… Ziva vond het allemaal wel prima. Geen gespartel of overmatig stress. Gelukkig, want dat maakt het ook voor de baas altijd minder naar.
Bij het eerste aanraken van de echostick was al gelijk een vruchtzakje te zien. En een kloppend hartje. En nog één, en nog één!!
Whaaa, we konden ons geluk niet op.

Die dierenarts telde uiteindelijk zeker 4 hartjes. ‘Misschien wel 5.’ zei ze. En dat bij 1 dekking!! Wauw wat een superhondjes die Loki en Ziva zeg. En nu maar hopen dat de verdere zwangerschap goed gaat. Ik ga er vanuit dat het helemaal goed komt.

De pupjes worden tussen 22 en 26 juni verwacht. Word nog een spannende tijd…