Drachtig!

Vanmorgen om 9:40uur moesten we bij de dierenarts zijn voor de echo. Het is inmiddels alweer 5 weken geleden dat Abby voor het eerst succesvol werd gedekt door Volka. Ze begon de afgelopen weken al een ietsiepietsie ronder te worden maar ja, dat kan ook bij schijndracht. Dus er zat niks anders op dan vol spanning op deze echo te wachten.
We hadden bewust gekozen voor een 5 weken echo en niet een 4 weken echo omdat bij de vorige keer we nog eens terug moesten komen omdat het zo slecht te zien was. We wilde het haar niet aandoen om met alle spanning 2 keer naar de dierenarts te moeten.

De arts zei dat ze bij voorbaat eigenlijk een stukje haar wilde wegscheren omdat Abby nogal wollig is. Ik vond dit niet nodig. Alleen het zien van de dracht is belangrijk en niet hoeveel. Daarbij komt dat zo’n tondeuse nou ook niet echt een leuk apparaat is. Zeker niet voor een Saarloos. Ja, onder ‘dwang’ kan Abby alles maar leek mij niet wenselijk.
De echo werd staand uitgevoerd. In no time was er een vruchtje te zien en werd de eerste foto gemaakt. Nog geen 10 seconde later nog 1. Het was toch door al het haar niet zo heel goed te tellen en daarbij kwam dat de pupjes nu al vrij groot zijn zodat ze het ook niet verder kon tellen. Wel kon ze zeggen dat het er meer waren. Meer dan 2 pupsels is altijd leuk.
Echo foto 1 photo_2016-06-16_20-52-47
Echo foto 2 photo_2016-06-16_20-52-00
Abby liet het allemaal gedwee toe, de arts-assistent bleef Abs maar lekkere vleesjes uit mijn voedertasje geven. Ze vond het allemaal wel best.
Echo foto volka,abby,echo
Nu is het afwachten wanneer de pupjes allemaal geboren worden. Ze is rond 10 juli uitgerekend. Nog een klein tijdje wachten.

4 weekjes nog…. Echo foto Abby