Oogonderzoek Abby

Abby nam haar aanloop om loops te worden. Igor was van de week toen we bij hem op bezoek waren zeer geïnteresseerd.
Gisterochtend hadden we de afspraak staan bij de ECVO-oogarts in Drachten. Tot onze grote verbazing was de uitslag niet wat we gehoopt hadden. Cataract!
De oogarts liet het mij ook zien en inderdaad was er in haar linkeroog helemaal achterin een piepklein vlekje te zien. Mijn vraag was gelijk of ze hier last van ging krijgen. Afgezien dat we met Abby nu geen nestje meer mogen doen is het natuurlijk van belang dat ze niet vreselijk slecht gaat zien. Daar kon de arts geen zinnig woord over zeggen. Omdat het op deze late leeftijd pas te zien is betekend dat het een zeer milde vorm is. We laten haar volgend jaar nog een keer spiegelen (oogonderzoek) om te zien hoe het zich verder ontwikkeld.
Dit doet wel erg zeer voor ons omdat we de match met Igor zo zagen zitten. Al helemaal een toekomstbeeld voor het komende jaar hadden we ook. Als het namelijk met Igor niet zou lukken, hij is inmiddels ook al 11 jaar, dan zouden we het met een andere reu proberen. Het zou sowieso haar laatste nestje worden. Feit is nu gewoon dat het niet meer uitmaakt want Abby mag niet meer… En we willen ook niet meer met Abby. Over een paar jaar zal er wel een pupje komen waar we in de toekomst wellicht meer verder willen in de fokkerij maar voor nu ligt het stil.
Wij hopen nu dat alle nakomelingen van Abby hier geen last van gaan krijgen en dat zij ook regelmatig onderzocht gaan worden op deze vorm van Cataract.
Bah!