Nog geen thuis voor Joy

Weer even een update over de twee pupjes,

Ze zijn inmiddels 6 weken geworden en wat gaat de tijd hard zeg. En wat leren ze veel. Het zijn al echte hondjes. De ontwikkeling gaat enorm snel. De oortjes staan en er word al echt gevochten. Abby laat niet meer toe dat ze drinken. Het doet haar nu gewoon te veel pijn. Ziva drinkt dan nog wel redelijk voorzichtig maar dat is voor Joy een heel ander verhaal. Die scheurt en trekt en duwt aan de tepels dat het een harte lust is. Moeders heeft er de krassen van op haar buik staan ondanks dat we de nagels van de kleintjes hadden geknipt.

Ze rennen in het rond. Naar buiten is helemaal geen probleem. In het begin natuurlijk een beetje eng en na de periode met regen konden ze dan eindelijk weer naar buiten. Daar brengen we bijna de hele dag wel door. Het is heerlijk genieten met die kleintjes en ze groeien enorm naar Nessa en mij toe. Ik hoef maar een klein geluidje te maken en ze komen enthousiast naar me toe gerend om mijn kin te likken.

De zekerheid straalt ook van de ukjes af. Ziva is naar ma wat brutaler en wordt dan ook wat harder aangepakt door Abby. Naar mijn verbazing was Joy de eerste die uit zich zelf naar buiten ging. Wat de eerste keer piepen en onzekerheid was had plaatsgemaakt voor een heel ander pupje. De eerste stapjes naar buiten waren best wel een beetje eng maar toen ze eenmaal buiten was leek het wel of ze niet beter wist.

Eten gaat ook helemaal super. Ze krijgen nu af en toe kippennekken. Toen ik die gisteren ging uitdelen hing er een pup in mijn vinger, “Auw.”

Vandaag zijn ze 6 weken oud geworden. Vanmorgen is de dierenarts geweest om te enten en de chipper van de Raad van Beheer om te chippen. Dat ging hartstikke goed. Ze waren enorm enthousiast naar die ‘vreemde’ mannen. En ze zijn hartstikke stoer geweest.

Helaas hebben we nog niemand die geïnteresseerd is in Joy. Neem hiervoor contact op via het contact formulier

Filmpje tot 5 weken

Filmpje tot 6 weken

Foto’s