4 weken

De eerste dagen nadat we Noor in hebben laten slapen waren raar. Er was geen onrust meer in huis. Het was gewoonweg heel stil. De andere twee pups speelde alsof er niks gebeurt was.
Abby was in eerste instantie ook niet onrustig en het leek wel alsof ze het niet door had dat er een pup weg was.

Maar na een paar dagen ging ze slepen met speeltjes. Ze jankte en pakte een knuffel om die vervolgens buiten het nest te leggen en te verzorgen zoals ze dat bij haar andere pups deed. Dit duurde gelukkig maar 2 dagen. Ik weet niet of het iets hormonaals was omdat ze melk over had of dat er toch iets anders was waardoor ze ‘schijndracht’ gedrag vertoonde.

Op dit moment is het een genot met Ziva en Joy. Ze spelen met Abby en Nessa, die vanaf de dag dat Noor er niet meer bij was werd geaccepteerd en zich mocht gaan bemoeien met de opvoeding. Het is zo leuk om te zien dat Abby nu ook de rust heeft gevonden die ze zo nodig heeft.

De ontwikkeling bij die kleintjes gaat zo ontzettend rap. De oortjes zijn nu open. Ze kunnen helemaal zien. De tandjes zijn goed voelbaar wat mamma natuurlijk niet altijd even prettig vind. Met een liefdevolle correctie zou het dan over moeten zijn maar vooral Ziva snapt dat nog niet helemaal. Er word tijdens het dromen geblaft en ze eten inmiddels ook al beetjes vast voedsel.

Abby is een hele goede en lieve moeder met heel veel geduld. Ze doet het veel beter dan ik had durven dromen. Vaak speelt ze met de kleintjes die op hun beurt elkaar bij de staart pakken en in de oren bijten.

Ook zijn ze maandagmiddag voor het eerst buiten geweest. Ziva ging gelijk op ontdekkingstocht en werd door haar moeder goed in de gaten gehouden. Iets te goed als je het mij vraagt. Ze kon geen stap verzetten of haar moeder stond naast haar zenuwachtig te doen en haar met haar poot en bek te begeleiden. Voor Abby was dit natuurlijk ook ontzettend spannend want ja, wat moet je, als je pups ineens op een andere plek zijn dan waar je ze voor het laatst aantrof.

Joy was een stuk minder blij om buiten te zijn. Ze bleef een hele tijd zitten piepen op de zelfde plek. Ik had het kleed uit de werpkist buiten neergelegd zodat de geur en het bekende gevoel haar misschien wat op haar gemak zou stellen. Maar nee hoor, ze ging op het kleed liggen en wilde er niet meer af. Ook goed, het is toch niet de laatste keer dat we buiten zijn geweest. Ze mag van mij haar tijd nemen.

Hier een filmpje van de 3e week. Bij het maken kwam ik de laatste beelden van Noor nog tegen. Die horen er natuurlijk ook nog bij. Je kan goed zien dat ze toch niet helemaal mee kwam met Ziva en Joy.

En nog een filmpje van de afgelopen week (week 4)

En foto’s. Die mogen zeker niet ontbreken…

Voor 1 pupje zoeken we nog een goed thuis. Heb je interesse laat dan een bericht achter via het contact formulier.