Ruim een week

De pupjes zijn nu ruim een week oud en het gaat goed. In elk geval met twee van de pups. De wolfsgrauwe, Noor, heeft het soms een beetje moeilijk. Zij lijkt zich te verslikken tijdens het drinken waardoor de melk haar neusje uit komt.
Eergisteren ben ik even met haar naar de dierenarts geweest die heeft haar een spuit gegeven zodat ze zich wat lekkerder ging voelen. Ook had ze toen een beetje ondertemperatuur maar ik denk dat het kwam door het vervoeren, ook al had ik er een kruik en doeken bijgelegd en die om haar heen gewikkeld. Nu gebeurt het verslikken/ spugen nog steeds en ze komt maar weinig aan. Ze zit wel op een heel mooi gewicht, op dit moment zelfs 1060 gr. ruim het dubbele van haar geboorte gewicht (en dat met 9 dagen). Maar ze groeit niet zo snel als haar zusjes.

Nu help ik haar wat vaker en leg haar ook aan als haar zusjes niet drinken. Noor heeft wel een prachtig wolvenhuiltje, dan legt ze haar kopje en haar nek en probeert ze je janken zoals een echte wolf dat doet. Iiiee!!

De andere twee papzakken zijn ruim 1,2 kilo. Mamma maakt het ook beter. Ze eet nu eindelijk als een dijker. Het heeft even mogen duren maar ik had het idee dat ze na de geboorte gewoon te uitgeput en misselijk was.

De pupjes zijn wel plaatjes om te zien.

Inmiddels komen de aanmeldingen binnen en maandag komen de eerste serieuze mensen kijken. Ik hoop dat het klikt en dat ze weten waar ze aan beginnen. Voor zover het er nu naar uit ziet uit het contact wat we met verschillende mensen hebben gehad krijgen alle pupjes een goed thuis.

Na het schrijven van deze post heb ik weer contact gehad met een andere dierenarts en die adviseert toch om zo voor de paasdagen te beginnen met een ontstekingsremmer en antibiotica voor Noor. Laten we hopen dat ze snel bij trekt.

Hier een mooi (lang) filmpje van de afgelopen week.